köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a füzérradványi Károlyi-kastély látogatóit a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft., valamint a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram nevében.

 

A Nemzeti Kastélyprogramban és Nemzeti Várprogramban értékmegőrzés történik tartós megoldásokkal. Rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy ne csak az épületek helyreállítása, hanem újjászületésük is megvalósuljon, ne csak a fizikai, hanem a szellemi rehabilitációjukra is sor kerüljön.

 

A fővárostól igen távol eső, elsősorban vadászatokra használt kastélyukat a Károlyiak szállodává alakították az 1930-as években. Az Ybl Miklós tervei alapján átalakított historizáló stílusú épületben emiatt építették meg a lépcsőház faburkolatát és színes üvegablakait, kialakították a vendégszobákat, illetve elkészítettek egy recepciós pultot is. A 140 hektáros parkban a vendégek szórakozását célzó átépítések történtek: a kisebb tavat fürdőmedencévé alakították át, a halastavon csónakázni lehetett, de egy 18 lyukú golfpálya, sőt, a hegyoldalban egy sípálya is várta itt a vendégeket. Az elegáns kastélyszálló hangulatát idézi vissza a megújult épületben látogatható tárlat, amely egy izgalmas, letűnt kor kulisszáiba enged betekintést az interaktív eszközök által. A kastélyt körülölelő park növényritkaságai, köztük az országos jelentőségű óriás platánok minden évszakban lenyűgöző látványt nyújtanak. A parkban egykor kialakított villákban ma is igénybe vehetőek a szálláshelyek, ahol a szállóvendégek a kastélyt övező romantikus hangulatot élvezhetik.

 

Kellemes kulturális időtöltést kívánunk!

latogatoi_informacio_header