Károlyi Kávézó

DSC08628

A Károlyi család 1930-as években luxusszállóvá alakíttatta füzérradványi kastélyukat. A vállalkozás rövid idő alatt sikeres lett és a kastély a kor hírességeinek kedvelt üdülőhelyévé vált. A kávézó célja megidézni a kastélyszállóbéli élet elegáns, mégis közvetlen hangulatát.

Az angolszász kultúra követése erőteljesen jelent meg a luxusszállóban, a márványfolyosó bárpultja vagy a bármixer alkalmazása is ebből a divatból eredt. Éppen ezért a kiállítás hangulata is magában hordozza az angolszász kastélyok romantikáját, egyes termekben a vadászkastélyok sötét tónusa köszön vissza, de az 1930-40-es évekre jellemző, a filmekből ismert „noir” hangulatot is megismerheti a látogató.

A kastély megújult kávézójában a szálló stílusához illeszkedő modern asztaloknál és székeken foglalhat helyet a látogató. A felfrissülés mellett lehetőség van az 1940-es évekbeli szállodai étel- és itallapot egy-egy érintőképernyőn „átlapozni” vagy a kor hangulatát megidéző újságokat elolvasni. Sőt, egy úgynevezett „receptautomata” jóvoltából olyan korabeli ételkülönlegességeket ismerhet meg a vendég, amelyeket a szálloda idejében gyakran szolgáltak fel.

A modern és tradicionális elemeket is felvonultató elegáns kávézó belépőjegy nélkül is nyitva áll a kastélyba betérők előtt.