FÜZÉRRADVÁNY

Károlyi-kastély

Radvány a középkorban többnyire a füzéri vár uradalmához tartozott, nevét 1262-ben említette első ízben oklevél. A 16. század második felében Báthory István volt a birtokosa, aki 1585-ben egyik familiárisának, Réthey Péternek adta a falut. Feltehetőleg ő építtette itt az első kúriát, a mai kastély ősét, késő reneszánsz stílusban. Ezt követően többször változott a település tulajdonosa, a kastélyról 1679-ben egy összeírás is készült. . . .

Galéria

Kiállítások

Rendezvény helyszín

Füzérradvány büszkeségéhez, a Károlyi-kastélyhoz egy mesebeli fenyősoron áthaladva jutunk el. Károlyi Ede, a radványi birtok örököse 1846 tájától 1877-ig Ybl Miklós és a saját tervei alapján historizáló stílusban építtette át a korábban itt álló épületet.

Kávézó

A Károlyi család 1930-as években luxusszállóvá alakíttatta füzérradványi kastélyukat. A vállalkozás rövid idő alatt sikeres lett és a kastély a kor hírességeinek kedvelt üdülőhelyévé vált. A kávézó célja megidézni a kastélyszállóbéli élet elegáns, mégis közvetlen hangulatát.

Ajándékbolt

Az egykori vadászkastélyban vadászati témájú ajándéktárgyak, egyedi fényképes termékek, a vadászturizmus résztvevőinek vendégajándékok, valamint erdészetek fa alapú termékei is megvásárolhatók az ajándékboltban.